Tudnivalók az Internetes jegyvásárlásról

 

Tisztelt Vásárló!

Az alábbi tájékoztató segítséget nyújt Önnek a vásárlási folyamat áttekintésében, elolvasása gördülékenyebbé teszi a jegyváltás lépései közötti továbbhaladást. Annak érdekében, hogy Ön minden választható lehetőségről és feltételről értesüljön, kérjük, figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat.

 

Általános információk:

A VOLÁNBUSZ online jegyvásárló rendszerében dátumra szóló, vagy Open (nyitott, dátum nélküli) menetjegyeket tud vásárolni.

A rendszerben az alapárú menetjegyek mellett különböző életkori, és/vagy speciális kedvezményű menetjegyek is elérhetők, függően a vásárlás körülményeitől (pl. mikor vásárol menetjegyet), a kedvezmények feltételeitől és rendelkezésre állásától.

 

Vásárláskor az utazó nevén és születési időpontján kívül azon utazási okmánynak a számát is meg kell adnia, mellyel az utas majd külföldre utazik.

 

A Törzsutas kedvezmény alapján a honlapunkon meghirdetett viszonylatokba igényelhető ötödik, ingyenes jegy interneten nem váltható meg.

 

A Bécsbe és Zágrábba, elsőtől negyedik utazásra szóló menetjegy is csak a nemzetközi pénztárban vásárolható meg, annak érdekében, hogy a Törzsutas Kártyába a szükséges bejegyzés bekerülhessen. Vásárláskor mind a Törzsutas Igazolványt, mind a Törzsutas Kártyát be kell mutatni.

 

Állat szállítására szóló menetjegy az interneten nem vásárolható, ilyen típusú menetjegyet személyesen vásárolhat Budapesten, a Népliget autóbusz pályaudvar nemzetközi pénztárában és szerződött partnerirodáinkban (csak a Budapest-Szabadka vonalon közlekedő járatokra lehetséges).

 

A vásárlás menete:

A vásárlás kezdetén a „Járatválasztás” oldalon meg kell adnia:

-         az induló és az érkező várost (esetenként a megállóhelyet is),

-         a dátumot, amennyiben tudja az utazási időpontot, vagy az Open (nyitott, dátum nélküli) opciót kell választani, ha dátum nélkül szeretné jegyét megvenni, (Open jegy vásárlása esetén a teljes menetjegyet csak Budapesten, a Népliget autóbusz-pályaudvar nemzetközi pénztárában veheti fel, tehát a dátumra szóló jegyrészt sem tudjuk elküldeni Önnek!)

-         az egyes életkori kategóriákba tartozó utazók számát.

 

Amennyiben a 16 év alatti kategóriában is jelölt meg utast, meg kell adnia a pontos születési dátumot annak érdekében, hogy rendszerünk a megfelelő kedvezményt tudja megjeleníteni.

Felhívjuk figyelmét, hogy 16 év alattiak csak felnőtt (18 év feletti) kíséretében utazhatnak a nemzetközi járatokon, egyedül nem. A részletekről itt olvashat.

Lehetősége van diákkedvezmény bejelölésére is, amennyiben valamely utazó jogosult annak igénybevételére. (magyar diákigazolványa, vagy ISIC Student / IYTC feliratú igazolványa van)

 

Az adatok megadása után a keres gombra kattintva a rendszer megjeleníti a keresési feltételeknek megfelelő járatokat.

Itt láthatja a járatokon pillanatnyilag elérhető legkedvezőbb árat, valamint járati információkat (indulási, érkezési időpont, szabad helyekről szóló információ). 
Kérjük, hogy az „Info” mezőben, illetve a kattintható linkeken megjelenített információkat figyelmesen olvassa el!

 

Kérjük, válassza ki a kívánt járatot az ár melletti, sor végén levő négyzetbe történő kattintással, majd válassza a tovább opciót.

 

Az „Árak” oldalon tudja kiválasztani az Ön által igénybe venni kívánt árat a felajánlott lehetőségek közül. A kategória nevére, valamint a kedvezmény nevére kattintva további információt olvashat az igénybevételi feltételekről.

 

Az ár kiválasztása után az „Utazók adatai” oldalra jut, ahol az egyes, jegykiállításhoz szükséges adatokat kell megadnia (pl. név, utazási okmány száma, e-mail stb.).

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben hibásan adta meg az e-mailcímet, vagy a postafiók telítettsége miatt az e-mail kézbesítése nem lehetséges, a VOLÁNBUSZ Zrt. a menetjegyet nem pótolja, az esetlegesen bekövetkezett károkért felelősséget nem vállal.

Továbblépve a „Számlázás” oldalra a számlázási adatokat kell megadnia. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben számlára van szüksége, itt adja meg a szükséges adatokat, mivel a hatályos jogszabályok értelmében számlát utólag kiállítani nem áll módunkban!

A „Fizetés” oldalra jutva megtekintheti az összes kiválasztott és Ön által megadott adatot (járati információ, jegyár, utasok adatai stb.). A továbbjutáshoz az Utazási feltételeket el kell fogadnia.

 

Menetjegyek kifizetése az online rendszerben:

A fizetés a CIB Bank internetes fizetési rendszerén keresztül történik.

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard bankkártyákat, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electront csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyákkal történő fizetés lehetőségét teszi lehetővé.

Maestro bankkártyával is lehetséges a fizetés azon kártyabirtokosok számára, akiknek kártyáját a kibocsátó bank internetes fizetésre engedélyezte.

A CIB Bank internetes fizetési rendszere csatlakozott a MasterCard SecureCode rendszerhez, ezért azon bankkártyák esetében, ahol azt a kártyát kibocsátó bank lehetővé teszi, az interneten kezdeményezett tranzakció során a kártyabirtokosnak egy titkos jelszót is meg kell adnia a fizetés engedélyezéséhez.

A kártyaadatokat az információáramlás alatt 128-bites SSL titkosítás védi.

További információt találhat a fizetésről az oldalunkon elhelyezett CIB logóra kattintva.

A sikeres fizetés után visszajut weboldalunkra, ahol a záróképernyőn megjelenítjük a banki rendszertől kapott adatokat és a jegyszámot.

E- ticket (menetjegy, részvételi jegy)

Az utas által kinyomtatandó dokumentum, mely utazásra jogosít. Dátumra szóló vásárlás esetén készíti el a rendszer. Kérjük, ügyeljen arra, hogy a lapnak csak az egyik oldalára nyomtasson, tehát ne hátoldalasan, hiszen utazáskor a megfelelő példányt a gépkocsivezetők elveszik Öntől.

Amennyiben a VOLÁNBUSZ weboldalán online vásárolt menetjegyét nem nyomtatta ki, úgy Budapesten, a Népliget autóbusz-állomás nemzetközi pénztárában, annak nyitvatartási ideje alatt lehetősége van a menetjegy nyomtatását kérni, melynek díja 500 forint/jegy. Az így kinyomtatott menetjegynek utazáskor az utazónál kell lennie.

A nemzetközi pénztár nyitvatartási ideje honlapunkon található meg:

Más – akár Eurolines – partnereknél online vásárolt menetjegy nyomtatása nem áll módunkban.

E-ticket elvesztése, ellopása, illetőleg megsemmisülése esetén a VOLÁNBUSZ Zrt. a menetjegyet nem pótolja. Az utazás csak a menetjegy újbóli megvásárlása esetén lehetséges.

Vásárlási visszaigazolás

Amennyiben valamelyik utazása nem meghatározott dátumra szól (Open, nyitott), a rendszer egy vásárlási visszaigazolást juttat el az Ön által megadott e-mailcímre. 
A visszaigazolás önmagában utazásra nem jogosít!

Az indulást megelőzően a menetjegyet (több együtt utazó személy esetén a menetjegyeket) a vásárlónak, vagy az utasnak át kell vennie a Népliget autóbusz pályaudvar nemzetközi pénztárában a visszaigazolással küldött referencia kód birtokában és a külföldre utazásra alkalmas okmány bemutatásával, a jegyvásárlás után leghamarabb 3 órával. A nemzetközi pénztárban egyszer már átvett Open jegyekre nyomtatás nem kérhető a továbbiakban.

Az egyszerre megvásárolt menetjegyeket külön-külön nem lehet átvenni, csak együttesen.

A vásárlótól, vagy utastól eltérő személy csak abban az esetben veheti fel az online vásárolt menetjegyet, ha a vásárlótól vagy az utastól származó hivatalos meghatalmazással rendelkezik és személyazonosságát igazolja. Jegykiállítás és átadás előtt - kedvezményes jegy vásárlása esetén - ellenőrizzük a kedvezményre való jogosultságot, a jegyátvételhez szükséges a kedvezmény igénybevételére jogosító igazolvány bemutatása (pl. diákkedvezmény igénybevétele esetén az érvényes diákigazolvány). A kedvezmény igénybevételére jogosító igazolvány hiánya, vagy érvénytelensége esetén a normál és kedvezményes jegyár közötti különbözetet meg kell fizetni.

Számlázás

Amennyiben dátumra vásárolt jegye után számlát igényelt, azt e-mailben juttatjuk el az Ön részére a vásárláskor megadott e-mailcímre.

Amennyiben a vásárlástól számított 24 órán belül nem érkezik meg a számlát tartalmazó 
e-mail, kérjük, szíveskedjen ezt jelezni e-mail címünkön.

 

Amennyiben Open jegye után számlát igényelt, azt a menetjeggyel egyidejűleg veheti fel a nemzetközi pénztárban.


Utasbiztosítás

A VOLÁNBUSZ Zrt-nél vásárolt nemzetközi menetjegye az utazásra baleset és poggyászbiztosítást tartalmaz. Ennek részletei megtekinthetők a VOLÁNBUSZ honlapján.

 

Budapest, 2018. 09. 11.